Blocajul emotional (I)
Am fost creați să fim perfecți, stă în puterea noastră să fim. Dacă ajungem să înțelegem unde deviază drumul nostru de la traseul corect, viața noastră ar fi mult mai frumoasă. Divinitatea ne dă semne, trebuie să le descifrăm, să înțelegem când greșim. Fiecare dintre noi poate avea viața pe care o visează, dacă iese din starea de inerție în care se complace. Zona de confort, cum i se spune, pe bună dreptate.
Boala e un semnal care te ajută să-ți dai seama unde ai greșit, de cele mai multe ori cauza fiind de natură emoțională. Dacă reușesti sa descifrezi cauza ascunsă a problemei, poți rezolva starea ta doar prin CONȘTIENTIZARE. Stă în puterea ta să reușești. Totul e să vrei, să deschizi ochii și urechile sufletului, să gândești cu inima…
De câte ori nu am căutat fiecare dintre noi o rezolvare medicală a problemei care ne frământă trupul sau sufletul? Uneori o și găsim, dar ceea ce nu înțelegem este faptul că aparenta vindecare poate determina migrarea bolii către alt segment, dacă nu este înțeleasă problema și conștientizată.
Trăim în viteză și facem alegeri greșite în viața noastră, mâncăm nepotrivit, gândim nepotrivit, acumulăm toxine fizice, emoționale, mentale pe care ar trebui să le eliberăm din ființa noastră pentru a ne apropia de structura noastră divină. Am fost creați ca ființe perfecte, dar nu am primit și un manual de utilizare la naștere. Așa că fiecare acționează după credința sa. Unii dintre noi își amintesc.
Corpul acumulează toxine din cauza mișcărilor greșite, a mâncării nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate în anumite locuri din corp, dar mai ales în incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap.
Dacă trupul, mintea și ceea ce ne înconjoară trăiesc și lucrează bine, corpul își elimină toxinele. Calea internă de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinară și lichidele corporale. Sau prin piele. Dacă toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea crește în balanța corpului până când acesta ajunge la boală. Primul pas către boală poate fi tensiunea…la toate nivelele! Dacă trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate și….bolnave.
Iată cum și unde sunt stocate blocajele emoționale:
INIMA: Are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. pompa vasculară a sistemului sanguin. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului. În corpul emoţional se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, pierderea unei persoane iubite, pierderea unui obiect, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică, blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.
PLĂMÂNII: Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în corpul emoțíonal, se stochează alte blocaje de tip emoţional: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.
STOMACUL: Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.
ULCERUL este materializarea furiei, care muşcă din stomac. Atunci când facem o indigestie înseamnă frica de schimbare precum şi frica şi de a fi dezaprobat.
INTESTINUL GROS: Absoarbe apa, vitaminele şi mineralele. Stochează blocaje emoţionale la nivelul abdomenului. Aici se stochează sentimente neexprimate de frică şi furie şi nevinovăţie. Creierul dacă nu poate şterge sau rezolva unele probleme, le depozitează în zona energetică a abdomenului.
FICATUL: este cel mai mare organ şi este responsabil pentru o multitudine de substanţe chimice şi de transformări. Ficatul face colesterol, depozitează vit. A, B12 şi fierul. Scoate substanţele toxice din sânge, iar sângele aduce substanţe nutritive în ficat care converteşte hidrocarbonații în grăsimi şi proteine. La nivelul ficatului sunt depozitate sentimentele de furie şi frică, care au fost stocate aici timp îndelungat.
VEZICA BILIARĂ: se află chiar sub ficat. Ea colectează bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor, făcându-le solubile în apă, putând astfel ca enzimele să le descompună. La nivelul vezicii biliare ne blochează furia, transformată în dezgust, desconsiderarea.
PANCREASUL: secretă enzime care intrate în intestinul subţire ajută la digestia glucidelor, grăsimilor şi proteinelor. Produce şi insulina. La nivelul lui, sunt stocate următoarele blocaje emoţionale: nemulţumirea faţă de viaţă, sentimentul că ceva lipseşte din viaţă, sentimentul că viața nu-ţi oferă ceea ce ai fi dorit. Sunt oameni care stochează aici excesele de amabilitate şi de bunătate.
SPLINA: este un organ limfatic, filtrează sângele şi acţionează în sistemul imunitar. La nivelul său sunt stocate emoţii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relaţii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de muncă sau al unui stil de viaţă care te ţin legat de trecut.
RINICHII: menţin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, echilibrul între acizi şi baze, menţin nivelul de apă din organism şi procesează plasma din sânge. În dreptul lor, se află centrul energetic şoc-traumă care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declanşări mari de adrenalină. Suprarenala şi rinichiul au rol şi în vindecarea sistemului de autoimunitate. Se tratează această regiune a corpului în caz de şoc, traumă, boală, intervenţii chirurgicale, dezechilibre emoţionale, stres de orice fel, alergii, lipsă de vitalitate, precum şi reacţiile automate de frică.
- va urma -
Interesant articol si util! La intestinul gros nu cumva ai vrut sa spui vinovatie in loc de nevinovatie?
Nu. Poate fi sentiment neexprimat de nevinovatie. Tu te poti simti intr-o anume situatie nevinovat si nu te exprimi. Asta am vrut sa spun. Multumesc pentru apreciere, Anca. Postez curind si partea a II-a.
Imi plac aceste articole